BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, January 4, 2009

Suatu hari di PAHANG...

Suatu hari di PAHANG...


1 januari 09

Sebelum terlambat aku nak ucapkan selamat menyambut tahun baru..tak lupa juga salam MAAL HIJRAH...lupakan hari sebelum ni..di mana aku tak tidur seharian...hari seperti yang dirancang dah tiba..sebelum melakan cerita...aku nak bagitau sebenarnya aku akan praktikal di Kuantan selama 4 bulan..jadi kirenya nak pergi rumah sewa aku la ni...datang Kuantan pernah tapi agak lama...mesti dah banyak perubahan dan perubahan ini akan menyeksakan aku mencari lokasi rumah sewa...sebelum ni memang banyak cabaran nak datang Pahang...sebenarnya rancang 28hb Disember..tp ada masalah je..pepun,Alhamdullilah sumenya berjalan dengan lancar...

Al-kisahnya....aku bertolak dari rumah kol 9 pagi...nak dijadikan cerita pulak aku sampai umah pukul 6.00 pagi sebab pergi sambut new year kat BB....boleh?huhu...dahlah barang tak abis kemas lagi...perghh,sempat gak lah kemas ape yang patut..nasib baik laki...tak yah susah payah...siap kemas aku campak je barang dalam van (sponsored by uncle Bahrom)...hehe...nasib baik aku ada driver...thanx to my uncle because be my driver for one day...actually nak bawa kereta tapi kakiku yang masih sakit tidak mendapat keizinan parents aku...maybe Chineese New Year baru bawa kereta..hope so....

Perjalanan pun bermula....oleh kerana ngantuk yang teramat sangat aku pun tidur jelah dalam van...bangun-bangun dah sampai UITM Jengka je dalam kol 12 tengah hari..sebenarnya pada hari yang sama gak adik aku daftar masuk U...so,sekali jalan jela...hantar adik aku,makan-makan kat kafe UITM Jengka kejap.sedap gak...

Teruskan perjalanan ke tempat yang dituju....yang tak boleh blah bleh lagi sambung tidur dalam van....iyelah...mmg ngantok sangat tahap cipan ni...tengah-tengah tidor je ada orang kol...kring!!!kring!!!jawablahhaha....rupa-rupanya mamat yang belajar kat Gambang...kononye nak tumpang dia balik sekali.tp,tak jadi...maafin sy iye pak!!!

Dialognye.....huhu...

Mr K : Ko katne?

Aku : baru lepas Gambang...menghala ke Kuantan skang....

Mr K : ko tau x tempat tu??

Aku : tak tau pun...tp redah jelah...


Mr K : ermm..takpela...jap lagi aku sampai...bagi alamat?


Aku : ok...####


Sampai je Kuantan..errrmmm(nada tak excited sangat).....takde pun best sgt..padahal tak pergi pon bandar lagi....sambil mencari alamat rumah...bayangkan alamat aku kat Bandar Indera Mahkota...dahlah banyak gile fasa...aku sampai-sampai jumpa IM 15....aku punya alamat dekat IM 8...huyooo....tapi terpaksa lah cari...akhirnya jumpa landmark IM 8 tapi tak jumpa gak...kata orang malu bertanya sesat jalan...nasib baik jumpa satu restoran...tanya pekerja dia dan bagitahu arah...kebetulan!!!!tempat yang aku berhenti memang kawasan IM 8 tue...tapi tak jumpa gak...rupa-rupanya ada atas bukit...fuhh!!!aku naik-naik terus jumpa...memang macam kawasan Bukit Antarabanga la....Akhirnya!!berjaya gak aku cari rumah sewa tue....sampai Kuantan dalam pukul 3 petang..ok lah tue....siang lagi..kalu malam konfem sesat...sampai2 je...ohhh..inike kawasan umah aku tue...best la gak...agak privacy...sampai je punggah2 barang...pastu rehat2....nasib baik tuan rumah baik...banyak gak la perabot yang dia bagi..tgkla gambar2 kat bwh ni ye...







lorong umah aku 8/31





garaj





lorong 8/31





my new house..





jalan depan umah