BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, January 27, 2009

CuTi-cUtI rAyA CiNa




Pengembaraan cuti tahun baru cina....

Part 1




Bermulanya minggu merehatkan minda dan badan....
selepas 2 minggu berhempas pulas dan bekerja untuk permulaan tahun 2009....








Akhirnya....pengembaraan bermula dengan merehatkan minda sambil menonton wayang

Sebenarnya cerita ini aku dah aim untuk tengok dari tahun lepas....sampaikan sorang kawan aku ni sanggup beli buku sekali 3 episod..tak tau la mamat tu da abis baca ke belum...

Aku nak bagi sikit pendapat@komen tentang cite ni...sebelum tu aku nak perkenalkan cite ape yang aku tengok tue…tajuk cite tue ialah INKHEART….actually ada lagi 2 kesinambungannya..INKSPELL dan INKDEATH…tapi tak tau bile kuar….hope secepat mungkin…haha..aku ni kalu da tengok cite2 yang ada sambungan ni mmg aku tunggu…macam HARRY POTTER,NARNIA,TWILIGHT…and so on..

Straight to the point,aku tau skang ni memang banyak cite-cite fantasi…cite yamg aku tengok ni tentang seorang bapa@Brandon Fraser boleh bace buku di mane cite-cite yang dibaca akan keluar ke dunia realiti…untuk movie pertama ni hanya berlaku di dunia nyata sahaja….bagi aku cite ni agak menarik dari segi idea dan naratif…bayangkan ape sahaja yang kite bace sume muncul depan mata..perrgghhh..i wish I could..huhu….dari segi pemilihan watak ok la…tp ada gak yang x suke Brandon Fraser…kalu baca komen dari luar negara la..bagi aku layak dah…memang sesuai sbg seorang bapa yang adventure macam cerite THE MUMMY….tapi cerita ni mungkin lagi menarik kalu kita baca novel dulu..kalu kite terus tengok wayang mungkin agak tak faham… cite dia macam STAR WARS pun ada sebab tibe-tibe makhluk-makhluk yang wujud dalam buku INKHEART dah ada dalam dunia nyata….sape yang takde knowledge awal mmg pening skit la… pepun aku syorkan korang tengok dulu….aku bagi 4 bintang dari 5…

Pepun,name2 yang aku ingat dan karektor yang menarik aku rase…cari lah sape empunya diri….

Meggie Folchart, Dustfinger, Mo/Mortimer Folchart, Capricorn, Elinor/Teresa Folchart









HERO-Brandon Fraser...sape yang tak kenal nilah hero filem cite INKHEART






Buku yang dah popular sejak tahun 2003....tak silap aku la...skang baru ada movie...lama kannn...ermmm..alamak nye berkurun la tunggu sambungan..huhu



Trilogy cite INKHEART...INKSPELL..INKDEATH



gambar bluurrr plak....tapi nilah salah satu poster cite ni...selamat menonton..










p/s : nak g tengok lagi..jom..sape nak join..haha

5 luahan hati:

ak_0143 said...

haha
ko lak rasa best
aku rasa ta best pownnn
maybe sbb aku dah baca buku kowt
dan banyak event, totally len dr buku...

ak_0143 said...

oit2
ko jgn gatal2 g karoke tanpa aku
jangan!

MyRainbowDiary said...

Oooo.. mcm ni la ko skrang.. Dah berkerjaya ko lupe aku.. Gie tgk wayang pon tak ajak..Mcm ni la ko skrang...

Azly_Zackry said...

AK!!!...

mmg lain kot dr buku...of course x best sgt la if da bc buku..tp ko tgk la movie gak..tgk reality pny..kalu x berimaginasi jelah...

karaoke??ala..aku g yg kat Ampang Point je..haha

Azly_Zackry said...

MAR!!

berkerjaya?ishhkk..praktikal je beb..

ala..aku ingatkan ko bz je...
xpe2...jom kite g tengok lagi sekali..hehe

majuk plak!!!meh sini..